Gör så här
1. Dela
pilgrimsmusslorna i ett par bitar och marinera i citronsaft ½-1 timme.
2. Rosta paprikorna och skala dem. Mixa dem och reducera en aning.
3. Koka potatisen och mosa den. Blanda potatis, mjöl, smör, ägg och äggula.
Tillsätt paprikamoset. Forma gnocchisar av degen.
4. Skär bort kärnhuset i äpplena så det blir ett fyrkantigt hål. Baka i ugn
200ºC tills de är nästan helt mjuka.
5. Koka gnocchisarna i saltat vatten tills de flyter upp. Koka 3 dl vatten med
buljongtärningarna, riven ingefära och smaka av med pressad citron.
6. Lägg pilgrimsmusslorna i de varma äpplena, låt stå i ett par minuter.
Servering:
Servera äpplet med gnocchisar och buljong runt om.
Dryck: Pröva ett halvtorrt, vitt vin.
|