Ostron på franskt vis  
Ingredienser för 4 personer

(Till ca 12 ostron)
1 stor schalottenlök
1 dl rödvinsvinäger
1 msk rött vin

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Fransmännen serverar sina ostron med vinäger som blandats med finhackad schalottenlök.

1. Skala och finhacka schalottenlöken.

2. Blanda löken med vinäger och rött vin. Servera till ostronen.

Dryck:
Till färska nyöppnade ostron finns det många dryckesalternativ. Det lyxigaste är förstås champagne men kanske inte alltid det bästa. Ett friskt & fruktigt torrt vitt vin som muscadet-sur-lie, chablis eller en sauvignon blanc från Loire eller Bordeaux passar perfekt till. Vinerna ska inte ha någon fatkaraktär vilket krockar med den friska sältan i ostronen. Ostron serverade med en stout eller en porter är också jättegott. Eller varför inte i sällskap med en rökig maltwhisky med en skvätt vatten i.