Gör så här
1. Sätt ugnen på
250°C. Skrapa och tvätta musslorna. Kontrollera att de är slutna eller att de
sluter sig när du knackar dem i t ex köksbänken.
2. Koka upp vatten och 1 tsk salt i en kastrull, lägg ner musslorna och låt koka
under lock tills de öppnat sig. Lyft upp musslorna ur kastrullen och bryt av ena
skalhalvan. Lägg musslorna i en ugnssäker form.
3. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem tillsammans med smör, örter, peppar och
resterande salt i en matberedare till en jämn smet. Fördela smöret på musslorna.
Strö över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Servering:
Servera genast
efter ugn.
Dryck: Denna rätt
kräver ett fylligt
& smakrikt torrt vitt vin, gärna med någon fatkaraktär. Även
en ljus lageröl med medelstor beska passar bra till.
|