Mozzarellagratinerade räkor på toast  
Ingredienser för 4 personer

36 räkor (helst färska, annars frysta)
1 dl olivolja
1 krm färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
2-3 spanska pepparfrukter
1 krm paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1 knippe persilja
4 skivor mozzarellaost
4 skivor vitt bröd
smör att steka i

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Gör en marinad av en tredjedel av olivoljan, färsk timjan, finhackad vitlök, hälften av chilipulvret, finhackade pepparfrukter, paprikapulver och salt. Lägg räkorna i marinaden och låt stå i kylskåp cirka 2 timmar.

3. Gör ytterligare marinad av en tredjedel av olivoljan, svartpeppar, chilipulver och persilja. Lägg i mozzarellaosten och låt stå i kylskåp lika länge som räkorna.

4. Stek brödet i smör. Ta upp räkorna ur marinaden. Bryn hastigt i en tredjedel av oljan.

Lägg räkorna på det nystekta brödet och placera mozzarellaosten ovanpå.

5. Gratinera i ugn (grill) i cirka 200° grader i 2-3 minuter.

Servering: Servera varma gärna med ekbladssallad och limeklyftor.

Dryck:
En torr sherry, ett torrt mousserande vin eller en veteöl passar utmärkt till.