Gör så här
1. Skala räkorna.
2. Gör en marinad av en tredjedel av olivoljan, färsk timjan, finhackad
vitlök, hälften av chilipulvret, finhackade pepparfrukter, paprikapulver och
salt. Lägg räkorna i marinaden och låt stå i kylskåp cirka 2 timmar.
3. Gör ytterligare marinad av en tredjedel av olivoljan, svartpeppar,
chilipulver och persilja. Lägg i mozzarellaosten och låt stå i kylskåp lika
länge som räkorna.
4. Stek brödet i smör. Ta upp räkorna ur marinaden. Bryn hastigt i en
tredjedel av oljan.
Lägg räkorna på det nystekta brödet och placera mozzarellaosten ovanpå.
5. Gratinera i ugn (grill) i cirka 200° grader i 2-3 minuter.
Servering:
Servera varma gärna med ekbladssallad och limeklyftor.
Dryck:
En torr sherry, ett torrt mousserande vin eller en veteöl passar utmärkt
till.
|