Marinerad melonsallad med vitlöksstekta skaldjur  
Ingredienser för 4 personer

500 g melon (olika sorter, t ex galia och honungsmelon)
1 gurka
2 salladslöker
1 lime (skal + saft)
1 röd spansk peppar
1 dl kokosmjölk
1 dl vitt vin (med hög syra och en liten sötma)
1 tsk salt

Skaldjur:
2 skivor fryst vitt bröd
2 vitlöksklyftor
400 g skaldjursmix
salt och peppar
25-50 g smör
4 msk jordnötter
3 msk färsk koriander

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och kärna ur melon och gurka, skär i 2 cm stora bitar, skiva salladslöken och lägg allt i en bunke.

2. Finhacka det yttersta av skalet på en limefrukt, pressa ut saften, finhacka den spanska pepparn och blanda med kokosmjölk, vin och salt. Häll dressingen över melonen i bunken.

3. Riv fryst bröd och vitlök med rivjärn. Lägg skaldjuren (är skaldjursmixen fryst ska den först tina och få rinna av) på en smord plåt (eller direkt i smorda portionsformar), strö över bröd, lägg på vitlök och krydda med salt och peppar. Hyvla över smör, gratinera i ugn på 250 grader i cirka 5 minuter, tills ytan har fått färg.

4. Hacka nötter och koriander och strö över melonsalladen.

Servering: Servera gärna salladen och de nygratinerade skaldjuren i separata skålar.

Dryck:
Här passar alla sorters torrt vitt vin utmärkt till.