Gör så här
Potatiskakan:
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Finhacka lök och vitlök. Varva
potatis, rotfrukter, lök och kryddor i en ugnsfast rund form. Vispa ihop grädde,
ägg och svartpeppar och häll det över potatiskakan. Grädda ca 1 timme i nedre
delen av ugnen i 200 grader.
Saffransyoghurt:
Blanda saffran, matlagningsyoghurt och finhackad vitlök. Salta. Låt stå kallt.
Spetten:
Blanda olivolja, lime, citron, vitlök och salt till en god marinad. Marinera
portionsbitar av fisk och kräftstjärtar i en timme. Linda in kokta avsvalnade
musslor i parmaskinkan. Varva fisk, kräftstjärtar och musslor med paprika och
purjolöksbitar på spett. Pensla med marinad. Grilla på grill, i grillpanna eller
ugn 3-5 min på varje sida.
Servering:
Servera spetten på en bädd av färska örter med en portionsbit potatiskaka och en
klick saffransyoghurt.
Dryck:
Det blir allra godast med ett
fylligt & smakrikt vitt vin. En ljus lager kan vara ett alternativ.
|