Gör så här
1. Skala räkorna. Blanda alla ingredienser till marinaden och slå över
räkorna.
2. Koka riset. Låt paprikabitarna koka med de sista 3-4 minuterna. Blanda i
osten och packa i smorda portionsformar.
3. Koka fänkålsbitarna i vin och buljong 5-6 min.
4. Kör under tiden smör, cayennepeppar och basilika i matberedare till ett
kryddsmör. Tillsätt det heta fänkålskoket och kör några minuter till en slät
sås.
5. Hetta upp en stekpanna och halstra räkorna någon minut på
varje sida. Tillsätt en aning marinad i sista sekunden.
Använd räkor 1½ kg av storleken 50/70. Var noga med att bara fräsa dem
hastigt, annars blir de torra och sega.
Servering: Stjälp upp riset på varma tallrikar, slå såsen runt om och garnera med
räkorna.
Dryck: Ett ljust lageröl blir bästa drycken
till. Om du föredrar vin kan ett halvtorrt vitt vin vara ett alternativ.
|