Gör så här
1. Rensa
musslorna. Skrapa dem rena under kallt rinnande vatten och knacka försiktigt på
dem som är öppna. Om de inte sluter sig ska de slängas. Skala och hacka löken.
Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt fänkålsfrö, vitt vin och
musslor. Koka upp och låt musslorna ångkoka under lock 3–4 min eller tills de
öppnat sig. Släng dem som inte öppnat sig. Ställ åt sidan så länge.
2. Dela tomaterna på hälften och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i
små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i olivoljan.
Tillsätt tomathack, skal och saft av citron, fänkålsfrö samt salt och socker.
Rör om. Smaka av med svartpeppar.
3. Dela musslorna. Pilla loss dem ur skalen och lägg en sked tomatsalsa i
musselskalet. Toppa med musslan och eventuellt lite rivet citronskal.
Dryck:
Prova att dricka någon anissprit till, 1/3 sprit, 1/3 vatten och 1/3 is är rätt
proportioner. En ljus lager är också gott till!
|