Gör så här
Pastadeg:
Örterna mixas med olivolja och 1 ägg till en grön smet. Sedan blandas övriga
ingredienser för hand till en seg, klibbfri deg.
Paprikafyllning:
Blanchera och skinna paprikorna. Skär dem i tärningar. Skala och hacka löken.
Spara lite av paprikatärningarna och fräs resten med löken. Smaksätt med
saffran, salt och vitpeppar. Låt svalna.
Ingefärssmörsås:
Skala, hacka och fräs löken i smör. Tillsätt sedan vin och vatten. Skala och
skär ner ingefära efter tycke och smak. Reducera till hälften och sila av.
Montera i 100 g smör, lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.
Tortellini:
Kavla ut pastadegen tunt. Skär ut fyrkanter,8x8 cm. Klicka i paprikafyllningen
och vik ihop degen på mitten så att det bildar en trekant. Sno trekanten runt
tummen och nyp till. Gör två stycken per portion.
Koka tortellinin i saltat och oljat vatten i cirka 5 minuter. Under tiden
halstras pilgrimsmusslorna i het panna, någon eller ett par minuter per sida.
Servering: Lägg upp det hela och garnera med resten av paprikatärningarna, sås och gärna
lite örter om det finns kvar.
Dryck:
Ett friskt & fruktigt, vitt vin, kanske av druvan sauvignon blanc är utmärkt
till förrätten.
|