|
Grillade
pilgrimsmusslor med beurre blancsås
Ingredienser för 4 personer
1 liten morot
10 cm zucchini
1 sats
beurre blancsås
1 msk finskuren gräslök
salt och nymalen peppar
8-12 pilgrimsmusslor, beroende på storlek
|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
1. Skala och skär
moroten i mycket små tärningar. Skär zucchinin i mycket små tärningar. Förväll
morotsbitarna i väl saltat vatten 1 minut. Lägg i zucchinibitarna efter halva
tiden. Häll av i durkslag eller finmaskig sil.
2. Värm
beurre blancsåsen. Lägg i grönsakerna, tillsätt gräslöken. Smaka av med salt
och peppar.
3. Halvera musslorna och stek dem hastigt i en grillpanna på hög värme på ena
sidan.
4. Fördela sås på tallrikar. Lägg musslorna på såsen.
Dryck:
En mogen champagne eller chablis blir en bra kombination. Det är viktigt att vinet har hög fruktsyra, är
smakrikt men inte har för mycket fatkaraktär.
|
|