Gör så här
Musslorna:
1. Frys musslorna minst ett dygn.
2. Lägg dem i en plastpåse när de nästan tinat. Gnid in dem med salt, socker och
peppar. Lägg i basilikabladen och förslut påsen. Låt ligga i kylen 1 timma.
Gör under tiden olja och rösti.
Basilikaoljan:
1. Hacka basilikabladen och mixa med matolja, socker salt och limesaft.
Röstin:
1. Skala och riv potatisen grovt, blanda med hackad persilja samt finhackad
rödlök och vitlök.
2.Stek i olja i stekpannan ca 5 min på varje sida.
3. Stjälp upp på fat och ringla över basilikaolja
Torka sedan av musslorna med hushållspapper. Stek hastigt i olivolja.
Servering: Pressa
över lite limesaft innan servering.
Dryck:
Prova gärna ett halvtorrt vin ur smaktypen friska & fruktiga eller druviga &
blommiga till musslorna.
|