Gör så här
1. Sätt ugnen på 150ºC. Skölj tomaterna och dela på mitten.
Lägg de på en plåt och ringla lite olivolja över, salta och peppra.
Ställ in i ugnen och låt de torka i 40-60 min.
2. Skölj couscousen i kallt vatten.
Koka upp buljongen med gurkmeja, curry och salt.
3. Lägg couscousen i en bunke och slå den kokande buljongen över.
Låt svälla i 4-5 minuter, vänd med en gaffel så att couscousen separerar från varandra.
4. Pressa citronsaft och ringla olivolja över, smaka av med salt, tabasco och svartpeppar.
Vänd ner persilja, mynta och oliver.
Låt stå och dra tills det är dags att servera, vänd då ner tomaterna och servera i en vacker skål.
Dryck:
Om man serverar den här Couscousen för sig själv kan ett druvigt & blommigt vitt vin med liten sötma till eller en ljus öl passa bra.
När man serverar salladen som tillbehör är det bra att låta huvudingrediensen styra dryckesvalet.
|