Gör så här
1. Borsta
musslorna väl under rinnande vatten. Kasta de trasiga och de som inte stänger
sig när du knackar på dem.
2. Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olivolja, lök och vitlök. Låt löken
mjukna utan att få färg under lock i några minuter. Häll i vin och blåmusslor
och lägg på locket. Skaka kastrullen över värmen 3-4 minuter. Lägg över
musslorna i en skål, kasta de som inte har öppnat sig.
Plocka hälften ur sina skal.
3. Smaksätt musselbuljongen till önskad styrka med röd spansk peppar och
tillsätt smör. Stavmixa buljongen. Smaka av med salt och peppar.
4.
Koka pastan aningen kortare än förpackningen anger (den efterkokar alltid
något).
Servering:
Häll av och
servera med musslorna i djupa tallrikar. Häll den varma
buljongen över och strö till sist persilja över.
Dryck:
Allra bäst passar det med ett torrt mousserande vin, gärna från Champagne, till
rätten. Ett friskt & fruktigt vitt vin är också en utmärkt följeslagare och
helst då något gjort på druvan sauvignon blanc.
|