Gör så här
1. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet.
2. Tvätta under tiden citronerna och strimla skalen från 1½ citron mycket tunt.
Det är bara det gula som ska med.
3. Pressa ur saften ur alla citroner.
4. Mixa saften med olivolja och den nyrivna parmesanosten. Osten löser sig och
såsen blir tjock och krämig. Ta inte i all citron på en gång, smaka av
vartefter. Smaken ska vara lätt syrlig.
5. Smaka av med nymald svartpeppar och havssalt.
6. Hacka basilikan grovt.
7. Blanda såsen i den avrunna, nykokta spaghettin. Toppa med lite svartpeppar,
den hackade basilikan och skalstrimlorna.
När parmesanen körs i mixern kan man säga
att den får samma funktion som äggulan i majonnäs, den binder ihop såsen och gör
den tjock. Det är viktigt att osten mixas väl, annars blir konsistensen lätt
grynig.
Dryck: Ett friskt & fruktigt vitt vin gärna gjort på druvan sauvignon blanc är
det perfekta vinvalet.
|