Spaghetti Limone
Ingredienser för 4 personer
500 g spaghetti
3 citroner
1 kruka basilika
150-200 g parmesan
1½ dl olivolja
svartpeppar från kvarn
havssalt
 

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet.

2. Tvätta under tiden citronerna och strimla skalen från 1½ citron mycket tunt. Det är bara det gula som ska med.

3. Pressa ur saften ur alla citroner.

4. Mixa saften med olivolja och den nyrivna parmesanosten. Osten löser sig och såsen blir tjock och krämig. Ta inte i all citron på en gång, smaka av vartefter. Smaken ska vara lätt syrlig.

5. Smaka av med nymald svartpeppar och havssalt.

6. Hacka basilikan grovt.

7. Blanda såsen i den avrunna, nykokta spaghettin. Toppa med lite svartpeppar, den hackade basilikan och skalstrimlorna.

När parmesanen körs i mixern kan man säga att den får samma funktion som äggulan i majonnäs, den binder ihop såsen och gör den tjock. Det är viktigt att osten mixas väl, annars blir konsistensen lätt grynig.

Dryck: Ett friskt & fruktigt vitt vin gärna gjort på druvan sauvignon blanc är det perfekta vinvalet.