Sardellpizza
Ingredienser för 4 personer
Till fyllningen:
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 burk sardeller
28 oliver med kärnor
4 msk keso
4 dl smakrik riven ost
oregano
salt och peppar
 

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Blanda ingredienserna till degen och låt jäsa i 30 minuter. Dela i 4 delar och kavla ut tunt, eller kavla ut degen till en familjepizza.

2. Rör ut tomatpuré i de krossade tomaterna och smaka av med lite salt och peppar. Bred tomatmassan över pizzorna och lägg på oliver och sardeller i ett mönster. Lägg 1 msk keso i mitten på varje pizza och strö över den rivna osten. Krydda med oregano, gärna färsk.

3. Grädda i ugn, 10-12 min i 250°, på förvärmda plåtar beströdda med lite vetemjöl.

Dryck:
Öl speciellt en ljus lager passar bra till en pizza med så mycket sälta som den här.