Papardelle med musslor
Ingredienser för 4 personer
5 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk vatten
1 msk olivolja

Tillbehör:
40 levande blåmusslor
1 morot
1/2 purjolök
3 schalottenlökar
2,5 dl vitt vin
färsk körvel
40 g smör

  Skriv ut denna sida
   

Blanda samman ingredienserna till Papardelledegen; vetemjöl, ägg, vatten och olivolja. Knåda degen fast och smidig. Kavla ut, vik över och upprepa proceduren tre gånger. Kavla slutligen degen mycket tunt och skär i stora trekanter.

Tillbehör:
1. Skrapa och skölj musslorna. Släng de musslor som inte sluter sina skal.

2. Skala och strimla moroten. Strimla purjo löken på längden. Skala och hacka schalottenlöken fint.

3. Koka musslorna i vinet med schalottenlöken. Koka upp morot och purjolök var för sig i lite vatten. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.

4. Tag upp pastan och grönsakerna och låt rinna av. Tag musslorna ur skalen. Vänd ned pastan och grönsaksstrimlorna i musselspadet. Tillsätt musslorna och skaka med smöret så att skyn tjocknar.

Servering: Servera i djupa tallrikar och garnera med färsk körvel.

Dryck: Ett torrt vin, gärna ur smaktypen druviga & blommiga.