Blanda samman
ingredienserna till Papardelledegen; vetemjöl, ägg, vatten och olivolja. Knåda
degen fast och smidig. Kavla ut, vik över och upprepa proceduren tre gånger.
Kavla slutligen degen mycket tunt och skär i stora trekanter.
Tillbehör:
1. Skrapa och skölj musslorna. Släng de musslor som inte sluter sina skal.
2. Skala och strimla moroten. Strimla purjo löken på längden. Skala och hacka
schalottenlöken fint.
3. Koka musslorna i vinet med schalottenlöken. Koka upp morot och purjolök var
för sig i lite vatten. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
4. Tag upp pastan och grönsakerna och låt rinna av. Tag musslorna ur skalen.
Vänd ned pastan och grönsaksstrimlorna i musselspadet. Tillsätt musslorna och
skaka med smöret så att skyn tjocknar.
Servering: Servera i djupa tallrikar och garnera med färsk körvel.
Dryck: Ett torrt vin, gärna ur smaktypen druviga & blommiga.
|