Gör så här
1. Smula ner
jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet,
salt och olja. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under
bakduk ca 30 min.
2. Skala och skiva löken. Stek löken långsamt i en stekpanna i olivolja tills
den är mjuk och genomskinlig. Salta och peppra.
3. Sätt ugnen på 225°C. Forma degen till två rullar och dela varje rulle i ca 15
bitar. Rulla dem till runda bollar och kavla ut dem till runda små pizzor, ca 6
cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Fördela löken och
pinjenötterna på pizzorna. Grädda 8-10 min mitt i ugnen tills de har fått fin
färg.
4. Dela prosciuttoskivorna i mindre bitar och fördela på pizzorna. Lägg på
rosmarinkvistar. Dra gärna några tag med svartpepparkvarnen och droppa lite
olivolja över varje pizza.
Dryck: Ett rött, fruktigt & smakrikt vin, en ljus
lager öl eller ett fylligt & smakrikt vitt vin till går lika bra..bara att
välja efter tycke och smak.
|