Minirödlökspizzor med pinjenötter och prosciutto
Ingredienser för 4 personer
Deg:
1/2 paket jäst, 25 g
2 1/2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk olja
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
6 rödlökar
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 dl pinjenötter

Topping:
80 g skivad prosciutto
30 små kvistar färsk rosmarin
svartpeppar
olivolja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och olja. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

2. Skala och skiva löken. Stek löken långsamt i en stekpanna i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig. Salta och peppra.

3. Sätt ugnen på 225°C. Forma degen till två rullar och dela varje rulle i ca 15 bitar. Rulla dem till runda bollar och kavla ut dem till runda små pizzor, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Fördela löken och pinjenötterna på pizzorna. Grädda 8-10 min mitt i ugnen tills de har fått fin färg.

4. Dela prosciuttoskivorna i mindre bitar och fördela på pizzorna. Lägg på rosmarinkvistar. Dra gärna några tag med svartpepparkvarnen och droppa lite olivolja över varje pizza.

Dryck: Ett rött, fruktigt & smakrikt vin, en ljus lager öl eller ett fylligt & smakrikt vitt vin till går lika bra..bara att välja efter tycke och smak.