Minipizzor
Ingredienser för 4 personer
Till degen:
25 g jäst
3 dl varmt vatten
1 1/2 tsk socker
1/2 msk salt
1 liter vetemjöl special
1/2 dl olivolja

Tomatsåsen:
1 brk passerade tomater
1/2 dl olivolja
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 msk hackade soltorkade tomater
1 lagerblad
tabasco

Fyllning 1:
Skockhjärtan
rödlök
späd spenat
fetaost
pinjenötter

Fyllning 2:
Röd och gul paprika
aubergine
zucchini
getost
svarta oliver
basilika

Fyllning 3:
Färsk fänkål i tunna skivor
mozarella
sallad rosso
rödlök
parmesan

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet, blanda i de övriga degingredienserna. Degen knådas blank och smidig. Mjöla den lätt och låt jäsa 1 timme.

Tomatsåsen:
2. Fräs den hackade löken i olivoljan. Tillsätt vitlök, tomater och övriga ingredienser efter ett par minuter. Låt koka sakta i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och tabasco till en smakrik sås.

3. Dela degen i små bitar och kavla dem till rundlar - högst några millimeter tjocka, och 8-10 centimeter i diameter.

4. Bred tomatsås på bottnarna och toppa med någon av fyllningarna. Grädda i ugn 200º 15-20 minuter.

Servering: Passar både som förrätt, lunch eller partymat.

Dryck: styrs av vilken fyllning som väljs. Bäst är kanske att välja en ljus lager. Ett rött vin, mindre fylligt mjukt & bärigt eller ett vitt, torrt friskt & fruktigt bör också gå bra.