Gör så här
1. Lös upp jästen
i det ljumma vattnet, blanda i de övriga degingredienserna. Degen knådas blank
och smidig. Mjöla den lätt och låt jäsa 1 timme.
Tomatsåsen:
2. Fräs den hackade löken i olivoljan. Tillsätt vitlök, tomater och övriga
ingredienser efter ett par minuter. Låt koka sakta i 20 minuter. Smaksätt med
salt, peppar och tabasco till en smakrik sås.
3. Dela degen i små bitar och kavla dem till rundlar - högst några millimeter
tjocka, och 8-10 centimeter i diameter.
4. Bred tomatsås på bottnarna och toppa med någon av fyllningarna. Grädda i ugn
200º 15-20 minuter.
Servering: Passar både som förrätt, lunch
eller partymat.
Dryck: styrs av vilken fyllning som väljs. Bäst är kanske
att välja en ljus lager. Ett rött vin, mindre fylligt mjukt & bärigt eller ett vitt,
torrt friskt & fruktigt bör också gå bra.
|