Gör så här
1. Hacka samman
smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i
en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Låt den stå ca 30
minuter i kylen.
2. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär löken i tjocka skivor. Fräs löken i olja
och smör i en stekpanna på svag värme 10-15 minuter. Tillsätt vinet efter halva
tiden. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
3. Skala och finhacka vitlöken. Låt vitlök och purjolök fräsa med i 1-2 minuter.
Tag stekpannan från värmen och låt svalna.
4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Lägg lökblandningen i pajskalet. Strö över
osten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna något.
Servering: Servera gärna lite sallad
till.
Dryck: öl. Välj gärna en ale med lite sötma.
Den som vill ha vin väljer gärna ett torrt vitt ur smaktypen fylliga & smakrika
.
|