1.Färsåsen:
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Bryn färsen
tillsammans med löken. Tillsätt balsamicon, chilisåsen, vitlöken,
kryddorna och buljongtärningen tillsammans med de krossade
tomaterna. Låt såsen puttra i cirka 1/2 timme.
2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med
mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 5-10 minuter. Rör om då och då så det inte
bränner vid. Tillsätt osten (ej parmesan) och smaka av med salt och kryddor.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås,
färsås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås, strö över den rivna
parmesanosten. Gratinera i ugnen 40-45 minuter tills lasagnen fått fin
gyllenbrun färg.
Servering: Servera gärna med en sallad.
Dryck: Ett rött fruktigt & smakrikt vin blir ett utmärkt dryckesval. Vill man hellre dricka öl till blir en smakrik ale det bästa
alternativet.
|