Krabblasagne med wasabi
Ingredienser för 4 personer
Pizzadeg kalljäst »

2 krabbor (ca 200 g krabbkött)
2 dl crème fraiche
2 dl färskost, typ philadelphia
3 krm wasabipasta*
salt, peppar
6 färska lasagneplattor
1 msk majsolja
2 avokador
1 grönt äpple
2 tomater
1 msk pressad citronsaft
1/2 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 msk soja

garnering:
färsk persilja

*Wasabi kan du hitta i
välsorterade matbutiker och i livsmedelsaffärer med asiatisk inriktning.
 

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Ta ut kött och rom ur krabban. Blanda crème fraiche med färskost och wasabipasta och rör i krabbköttet. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela lasagneplattorna på mitten och koka dem i saltat vatten i cirka 2 minuter, kyl sedan i isvatten. Lägg plattorna på en tallrik med lite olja mellan så att de inte klibbar ihop.

3. Skär avokadon i klyftor och äpplen och tomater i tunna skivor.

4. Börja med en lasagneplatta på botten av respektive tallrik. Lägg lite äpple, avokado, tomat och krabbröra ovanpå. Fortsätt med lasagneplattor och fördela resterande fyllning ovanpå. Avsluta med en lasagneplatta.

5. Blanda citronsaft och olja och ringla över. Droppa lite soja över.

Garnera gärna med persilja.

Servering: Den här kalla varianten av lasagne kan serveras antingen som för- eller huvudrätt.

Dryck: Bäst till lasagnen smakar en klassisk chablis helt utan fatkaraktär eller ett annat friskt & fruktigt vitt vin utan fatkaraktär.