Gör så här
1. Ta ut kött och
rom ur krabban. Blanda crème fraiche med färskost och wasabipasta och rör i
krabbköttet. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela lasagneplattorna på mitten och koka dem i saltat vatten i cirka 2
minuter, kyl sedan i isvatten. Lägg plattorna på en tallrik med lite olja mellan
så att de inte klibbar ihop.
3. Skär avokadon i klyftor och äpplen och tomater i tunna skivor.
4. Börja med en lasagneplatta på botten av respektive tallrik. Lägg lite äpple,
avokado, tomat och krabbröra ovanpå. Fortsätt med lasagneplattor och fördela
resterande fyllning ovanpå. Avsluta med en lasagneplatta.
5. Blanda citronsaft och olja och ringla över. Droppa lite soja över.
Garnera gärna med persilja.
Servering: Den här kalla varianten av lasagne
kan serveras antingen som för- eller huvudrätt.
Dryck: Bäst
till lasagnen smakar en klassisk chablis helt utan fatkaraktär
eller ett annat friskt & fruktigt vitt vin utan fatkaraktär.
|