Gör så här
Sötstark pepparsås:
1. Fräs lök och vitlök lätt i 2 msk smör utan att den får färg. Tillsätt
paprikan, vin, buljongtärning, vatten, socker och sambal oelek. Koka 8-10 min
till paprikan är mjuk.
2. Häll över i en matberedare och kör till en slät sås med 4 msk smör. Passera
såsen genom en sil.
3. Smaka av med salt, sambal oelek, cayennepeppar och/eller tabasco. Var
försiktig! Cayennepepparns styrka kommer fram först efter en stund.
Piggvar i ugn.
1. Skär fisken i 1 cm tunna medaljonger (4-5 st/person). Lägg ut i lätt smord
långpanna.
2. Blanda det rivna brödet med vitlöken, äggulan, smöret, persiljan och pepparn.
Pensla fisken lätt med oljan. Klicka ut smeten på fiskmedaljongerna.
3. Salta fisken lätt. Sätt den i mitten av ugnen (250 grader) 4-5 min.
Servering: Servera gärna med pasta.
Dryck: Öl
|