Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Börja med såsen. Finhacka löken och fräs den i en
kastrull med lite smör, men utan att den får färg. Tillsätt vin och socker. Koka
tills hälften av vinet avdunstat. Häll i grädden och låt sjuda till simmig
konsistens, cirka 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
2. Dela rödtungsfiléerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en välsmord
ugnsform. Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn i cirka 10
minuter.
Dillmarinerad sparris:
1. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat
vatten, cirka 5 minuter. Kyl i iskallt vatten.
2. Finhacka vitlöken. Blanda den i en skål med pressad citron, olja, dill, salt
och peppar. Lägg i sparrisbitarna och låt marinera i cirka 1 timme.
3. Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Garnera sparrisen med mandel när den
ska serveras.
Servera rödtungan med dillmarinerad sparris och kokt potatis.
Den här rätten går bra att förbereda flera timmar i förväg, om man täcker fisken
med plastfolie och förvarar den svalt. Strax innan servering är det bara att
hälla den färdiga, kylda såsen över fiskfiléerna, strö över ost och gratinera.
Dryck: Välj ett torrt vitt vin ur smaktypen fylligt & smakrikt eller friskt & fruktigt.
|