Gör så här
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Kyl och skala dem under rinnande kallt
vatten. Koka potatisen.
Ljummen spenatsallad:
Sätt ugnen på 250°C. Rosta hasselnötterna 5-7 minuter tills de har fått färg.
Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka dem grovt. Skölj den
färska spenaten och låt rinna av väl eller tina den frysta och krama ur vätskan
ordentligt. Skiva löken tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg löken i
pannan och låt den mjukna i någon minut. Tillsätt spenaten och låt fräsa i
ytterligare någon minut. Rör ner hasselnötter, citronsaft, salt och peppar.
Pepparrotscrème:
Blanda kesella, crème fraiche, senap och pepparrot. Smaksätt med salt och
peppar.
Servering:
Lägg den varmrökta laxen på ett serveringsfat. Servera med rödbetor, potatis,
spenatsallad och pepparrotscrème i skålar bredvid.
Dryck: Gärna en ale, men de flesta smakrika ölsorter passar.
|