Ugnsstekt gädda med Dijonsenapsås
Ingredienser för 4 personer

1-1,5 kg gädda
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1 schalottenlök
1,5 dl vispgrädde
1 msk Dijonsenap
40 g smör
2,5 dl hackad persilja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa, filéa och skölj gäddan. Skär bort revbenen med kniv - de går ej att dra ut med pincett eller tång. Salta, peppra och mjöla filéerna. Vänd dem i ägg och därefter i ströbröd. Klappa in paneringen.

2. Stek filéerna i en smord form i ugnen i 175°, cirka 15-20 minuter om filéerna är ungefär 4 cm tjocka.

3. Skala och hacka schalottenlöken mycket fint. Fräs den lätt i en liten klick smör, fyll på med grädden, koka upp ordentligt i 2 minuter och stäng sedan av värmen. Rör ned senapen utan att såsen får koka.

Servering: Servera gäddfiléerna med såsen, hackad persilja och kokt potatis.


Dryck:
Denna kombination kräver ett fylligt & smakrikt vitt vin. Ett ljust öl med medelstor beska går också utmärkt.