Gör så här
1. Filéa fisken,
spara skroven. Platta ut varje filé. Skär gräslöken mycket fint, skala och tärna
moroten och halva zucchinin smått. Hyvla resten av zucchinin, koka upp i
lättsaltat vatten.
2. Hacka schalottenlöken och koka samman med vinägern och 1 dl av det vita
vinet. När massan nästan är torr tillsätts grädden och smöret. Smaka av och sila
upp.
3. Salta och peppra filéerna. Täck med bladspenaten och zucchiniskivorna. Rulla
samman filéerna och fäst samman hårt med tandpetare.
4. Koka filéerna med skroven och resten av vinet under lock. Sila över fonden i
en kastrull. Varmhåll under lock. Koka samman fonden med moroten tills nästan
all vätska förångats.
5. Blanda morotskok och sås. Tillsätt zucchini och gräslök, koka upp.
Servering: Skär
rulladerna med vass, tunn kniv i skivor och arrangera på varma tallrikar.
Slå såsen runt om och servera.
Dryck:
Prova ett vitt torrt friskt &
fruktigt vin, gärna av druvan sauvignon blanc.
|