Gör så här
Torsk-"köttbullar":
Vispa ihop ägg, ströbröd, grädde och mjölk. Låt stå och dra i en halvtimme. Lägg
färsen under tiden i en avrinningssil och låt stå så torrt som möjligt. Stek
löken i lite smör. Tillsätt en nypa socker. Blanda färs, lök och brödblandning.
Smaka av med salt och peppar från kvarnen. Forma små bullar som steks ljusbruna
i smör på ej för hög värme.
Kaviarsås:
Koka upp grädden. Sänk värmen. Smält créme fraichen i grädden. Häll i
citronsaften. Vispa i det rumsvarma smöret klickvis när det börjar att sjuda.
Rör i kaviaren. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Lägg slutligen i
persiljan.
Potatis- jordärtsskocks- och äppelmos:
Koka potatis och jordärtskockor i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Låt
äpplet koka med de sista två minuterna. Häll av vattnet och låt ånga av. Pressa
allt och rör ihop med smöret. Smaka av med salt och peppar samt muskot.
Persilje-, citron- och pepparrotssallad:
Blanda alla ingredienser och använd som garnityr.
Dryck:
En ljus lageröl, en torr cider eller vitt friskt & fruktigt vin blir alla bra
kombinationer till dessa fiskbullar.
|