Gör så här
1. Skär bort skinnet och skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på 8
träspett. Blanda citronskal, olja, citronolja och peppar. Häll citronmarinaden
över laxspetten. Förvara i kyl.
2. Koka libanesisk couscous i vatten, saffran, lagerblad, grönsaksbuljong och
salt på svag värme ca 45 minuter tills de är mjuka och vätskan kokat bort.(Om du
inte hittar libanesisk couscous, ta vanlig, och följ koktid på paketet) Blanda
ihop marinaden. Häll den över couscousen och låt svalna.
3. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Häll bort kokvattnet
och spola i kallt vatten. Finstrimla sockerärterna. Kärna ur och skär paprikan i
mindre bitar och strimla purjolöken.
4. Blanda matlagningsyoghurt, vitlök, mynta, salt och peppar. Låt gärna såsen
dra en timme i kylskåp före servering.
Servering: Servera taboulé med marinerade laxspett
och myntasås.
Dryck: Ett druvigt & blommigt vitt halvtorrt vin
passar bäst. Det kan också
fungera med ett torrt dito. En veteöl är också ett alternativ.
|