Stekt strömming
Ingredienser för 4 personer

24 strömmingar
1 knippe dill
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
50 g smör
salt och peppar

Till panering:
vetemjöl
rågmjöl
ströbröd

Till servering:
nykokt potatis eller potatismos
citronklyftor

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa, bena ur och skölj strömmingen.

2. Kör dill, persilja och gräslök med 1/3 av smöret i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg strömmingarna med köttsidan upp och fördela kryddsmöret på hälften av dem. Täck med resten av strömmingarna och platta till.

4. Blanda samman lika delar vetemjöl, rågmjöl och ströbröd. Vänd strömmingarna i blandningen.

5. Stek strömmingarna i smör i en stekpanna på medelstark värme. Servera med nykokt potatis eller potatismos och citronklyftor.

Dryck:
Här är det bästa alternativet en ljus lageröl med medelstor beska, särskilt om man serverar lingon till. Ett lika gott alternativ är ett glas mjölk, direkt från kylen.