Stekt ål
Ingredienser för 4 personer

600 g färsk, skinndragen mindre ål
10 g smör
vetemjöl
salt och peppar

Till såsen:
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk hackad persilja
1 msk hackad kapris
1 msk finskuren gräslök
1 tsk Worcestershiresås
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skölj och skär ålen i bitar, krydda lätt med salt och peppar och klappa bitarna i vetemjöl.

2. Stek ålen på medelgod värme. Vänd den då och då så att den blir jämnt stekt runt om. Efterstek på låg värme under lock i 8-10 minuter. Slå av fettet.

3. Blanda en sås av gräddfil, Worcestershiresås, majonnäs och det kryddgröna.

Servering: Servera ålen med såsen på heta tallrikar.

Dryck: 
Ett ljust öl av pilsnertyp passar bra som dryck.