Sommarsallad med halstrad gravlax
Ingredienser för 4 personer

ca 200 g blandad sallat, t ex grönsallat och frisée
1/2 gurka
100 g färska champinjoner
4 tomater
1 litet blomkålshuvud
8 skivor gravlax (ca 500 g)
salt och vitpeppar
smör
1 knippe rädisor
1 msk finskuren gräslök

Vinägrette:
3 msk olja
1 msk vinäger
1 msk vatten
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala den halva gurkan. Skär gurkan i stavar, svampen i skivor och tomaterna i tunna klyftor. Dela blomkålen i buketter. Lägg grönsakerna i en skål.

2. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner den i grönsakerna.

3. Halstra laxen hastigt i smör i en stekpanna.

4. Skär rädisorna i tunna skivor. Arrangera sallatsbladen på ett uppläggningsfat eller i en rymlig grund skål. Fördela den blandade salladen på sallatsbladen och lägg på de stekta laxskivorna. Strö till sist på rädisor och gräslök.

Dryck:
Ett druvigt & blommigt vin med lite sötma fungerar bra, men ännu bättre är det med ett glas kylt rosévin eller en veteöl.