Senapsstekt sill med mandelpotatispuré och ciderbräserad purjolök
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
500 g salt fast sill (urvattnad)
4 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap
1 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mandelpotatis
2 msk olivolja
1½ dl vispgrädde
salt
1 krm vitpeppar
strösocker
1 purjolök
2 äpplen
3 dl torr äppelcider
1 msk cidervinäger
2 dl grovmalet rågmjöl
1 msk majsolja
1 msk smör

garnering:
dill

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Marinera sillen 1 timme i en skål med senap, grädde och äggulor.

2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Mixa potatisen, oljan och grädden till en slät puré. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

3. Skiva purjolöken, klyfta äpplena och koka dem mjuka i äppelcidern 5 minuter. Smaka av med vinäger.

4. Panera sillfiléerna med rågmjöl och stek dem i olja och smör 1–2 minuter tills de har fått gyllenbrun färg.

Servering: Lägg upp purjolök, potatis, sill och garnera med dill.

Dryck: Den bästa drycken till är den ljusa lagern, men för den som gillar torr fransk cider är det ett riktigt bra alternativ.