Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och kärna ur paprikorna. Pensla dem med
lite olivolja och lägg dem på en plåt. Grilla dem högt upp i ugnen ca 10
minuter. Lägg dem i bunke och täck med plastfilm. Låt stå ca 10 min, eller till
du kan ta i dem. Tag bort skalet och skär paprikorna i bitar.
2. Låt tonfisken rinna av. Koka upp bönorna hastigt. Skölj och skär tomater och
gurka i grova bitar.
3. Lägg salladsblad längs kanten på ett uppläggningsfat eller i en skål.
Arrangera grönsakerna i mitten och lägg på tonfisken. Lägg sardellfiléerna på de
kokta ägghalvorna och fördela dem på salladen.
4. Blanda olja och vinäger, pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och
peppar. Häll på dressingen. Skala och skiva rödlöken tunt. Fördela löken på
salladen. Garnera med svarta oliver.
Dryck: Ägg, sardeller, oliver och råa grönsaker för direkt tankarna mot öl. Men det går
också att dricka ett fruktig rosévin eller ett halvtorrt friskt & fruktigt vitt
vin till.
|