|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Laxen:
1. Tag bort ben ur laxen med pincett eller tång. Dela laxen tvärs över i 2
bitar. Stick små hål i skinnet med en vass kniv.
2. Mixa saltet hastigt i en matberedare eller stöt det i en mortel och blanda
det med sockret.
3. Gnid in filéerna med 1/3 av kryddblandningen. Lägg ihop dem med resten av
kryddblandningen emellan med köttsidorna mot varandra. Lägg den tunna änden mot
den tjocka. Lägg dem i glas- eller porslinsform, täck med plastfilm.
4. Låt dra i rumstemperatur ca 2 timmar tills kryddblandningen har smält. Ställ
i kyl att rimma ca 2 dygn.
5. Häll bort laken som bildats och skär upp laxen i tunna skivor.
Dillstuvad potatis:
6. Koka potatisen med skal. Låt den svalna och skala den. Skär potatisen i
bitar.
7. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken i en rymlig
kastrull. Rör ner redningen och koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter.
Salta och peppra.
8. Lägg i potatis och dill. Värm. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Dryck:
Här passar ett öl mycket bra.
Prova gärna ett veteöl eller ett ljust lageröl.
|
|