Gör så här
Potatissallad:
Koka potatisen och låt den svalna. Skär potatisen i mindre bitar och
salladslöken i tunna skivor. Skär varje rädisa i fyra bitar. Skala gurkan, dela
den på längden och kärna ur med hjälp av en matsked. Skär gurkan i mindre bitar.
Lägg allt i en skål.
Dressing:
Vispa samman senap, honung och citronsaft. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle
under vispning. Salta och peppra. Häll dressingen över potatissalladen och
blanda väl.
Servering:
Dela äggen i halvor. Lägg upp ägg, laxskivor, salladsblad och potatissallad.
Dekorera med citronklyftor, dillkvistar och eventuellt dillolja (Kör dill,
olivolja och vinäger i mixer.)
Dryck: Vitt vin till lax heter det. Fast ibland passar det också med rosévin, veteöl eller
kanske en bärnstensfärgad ale.
|