Potatis- och rädissallad med gravad lax
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
Potatissallad:
1 kg färskpotatis
3 salladslökar
2 knippen rädisor
1 gurka
1 dl grovt hackad bladpersilja

Dressing:
1 msk dijonsenap
1 msk honung
saft av 1 citron
1 dl olivolja
ca 2 krm salt
ca 1 krm svartpeppar

Till servering:
12 skivor gravad lax, 400-500 g
4 mjukkokta, skalade ägg
4 citronklyftor
4 stora dillkvistar
1 huvud grönsallad

(Dillolja: 1 1/2 dl hackad dill
1 dl olivolja
2 tsk vinäger)

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Potatissallad:
Koka potatisen och låt den svalna. Skär potatisen i mindre bitar och salladslöken i tunna skivor. Skär varje rädisa i fyra bitar. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur med hjälp av en matsked. Skär gurkan i mindre bitar. Lägg allt i en skål.

Dressing:
Vispa samman senap, honung och citronsaft. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle under vispning. Salta och peppra. Häll dressingen över potatissalladen och blanda väl.

Servering:
Dela äggen i halvor. Lägg upp ägg, laxskivor, salladsblad och potatissallad. Dekorera med citronklyftor, dillkvistar och eventuellt dillolja (Kör dill, olivolja och vinäger i mixer.)

Dryck:
Vitt vin till lax heter det. Fast ibland passar det också med rosévin, veteöl eller kanske en bärnstensfärgad ale.