|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Endiver:
1. Skär bort rotstocken på endiven. Skär den i mindre bitar och lägg i en
tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, rivet skal och saft av apelsin samt saft
av citron. Koka upp under lock, drag från värmen och låt stå utan omrörning ca
10 min. Sila av spadet från endiverna.
Grönsaksvinägrett:
2. Koka snabbt upp de finhackade grönsakerna i lite vatten. Kyl grönsakerna i
isvatten och sila av. Tillsätt olivolja och vinäger. Smaka av med salt och
peppar.
Tonfisk:
3. Gnid in tonfisken med salt och peppar. Stek den hastigt i smör på båda sidor.
Stek även havskräftstjärtarna i smör.
Servering:
Lägg upp tonfisk och endiv på tallrik. Fördela havs-kräftstjärtar och droppa
vinägrett runt. Garnera gärna med färska örter.
Dryck: En ljus öl av lagertyp som svalkar. Bra går det också med
ett vitt friskt & fruktigt halvtorrt vin från Tyskland där sötman i vinet
balanserar den heta chilin. Även ett rosévin kan vara gott till.
|
|