Öl- och brännvinsbakad lax
Ingredienser för 4 personer

500 g lättgravad lax
250 g bladspenat
1 gl lök
2 msk smör
4 msk mörk lager
4 msk akvavit
3 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

 

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Tina och pressa vätskan ur spenaten.
.
2. Fräs löken i smöret. Tillsätt spenaten. Fräs tillsammans en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
.
3. Lägg ut en bit smörpapper (ca 35 x 35 cm) på en lika stor bit aluminiumfolie. Gör fyra likadana. Fördela laxen på dessa och lägg spenatfräset uppepå..
.
4. Blanda öl, sprit och citronsaft. Häll det över laxen.
.
5. Vik ihop till helt täta paket och ugnsbaka dem 10-15 min i 100ºC.

Servering: Servera med kokt potatis.

Dryck: 
Brännvinet och ölet ger fisken en lite kryddig smak som går mycket bra ihop med en veteöl. En ljus lager går också bra.