Gör så här
1. Skär laxen i
tunna skivor. Finhacka sardeller och cornichoner och lägg ner i en bunke.
Tillsätt olivolja, kapris och färska örter. Lägg ner laxen och vänd runt den så
att alla skivor blandas med såsen. Täck bunken med plastfilm. Låt stå i kylen ca
2 timmar.
2. Tag upp laxskivorna och skär dem i små tärningar. Spara oljebladningen.
3. Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt vinägern lite i taget under vispning.
Tillsätt sedan olivoljeblandningen lite i taget under vispning. Smaka av med
salt och peppar. Blanda ner laxtärningarna.
Servering: Servera gärna med en citronklyfta.
Dryck: Till denna rätt är det godast med en ljus lageröl med medelstor beska på grund
av att det är många både syrliga och salta ingredienser. Vill du ha vin, prova
ett torrt friskt & fruktigt vitt vin.
|