Laxpudding
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
300-400 g salt lax, som vattnats ur minst 10 timmar, alternativt rökt lax
8-10 råa potatisar, ca 1 kg
1 gul lök
1 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
3 dl standardmjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
lite smör eller margarin

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Förbered genom att vattna ur laxen om den är insaltad. (Minst 10 timmar)

2. Skala och skiva potatisen och löken. Skär fisken i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, lök, lax, och kryddgrönt. Det översta lagret skall vara potatis.

3. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll det i formen. Klicka smör eller margarin ovanpå. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme i 200ºC eller till dess potatis och lök är mjuka och laxpuddingen har fått fin färg.

4. Servera med smält smör.

Dryck: 
Det självklara dryckesvalet blir öl, eftersom rätten är ganska salt.