Gör så här
1. Blanda smör,
currypasta, curry och kokosmjölk med elvisp eller mixerstav och låt stå och dra
i kylen. Koka riset och låt det svalna. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär laxen skinnfri i 8 lika stora bitar, skölj spenat och purjolök. Finhacka
purjon och vänd ner spenat och purjo i riset.
3. Fördela lax och ris på 4 stora smorda ark vårrulledeg på en ugnsplåt. Salta
och peppra. Toppa med currysmöret i paketen.
4. Pensla resterande degark med smör på kanterna, lägg dem över paketen och vik
ihop kanterna så att de limmar ihop. Pensla mer smör på degen och strö över
sesamfrön.
5. Baka i ugn cirka 10 minuter, paketen ska få fin färg. Servera genast.
Dryck:
Eftersom rätten
är het så blir dryckesvalet ett vitt vin med lite sötma, exempelvis ett
halvtorrt vin ur smaktypen druviga & blommiga. En veteöl passar också perfekt!
|