Laxpaket med curry- & kokossmör
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
75 g rumstempererat smör
1 tsk röd thaicurrypasta
1/2 msk curry
1/2 dl kokosmjölk
ca 4 dl kokt basmatiris (svalnat)
600 g laxfilé
150 g färsk bladspenat
1/2 purjolök
8 stora vårrulledegplattor (eller ugnsfolie)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2-3 msk smält smör
1 msk sesamfrön

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Blanda smör, currypasta, curry och kokosmjölk med elvisp eller mixerstav och låt stå och dra i kylen. Koka riset och låt det svalna. Sätt ugnen på 200°.

2. Skär laxen skinnfri i 8 lika stora bitar, skölj spenat och purjolök. Finhacka purjon och vänd ner spenat och purjo i riset.

3. Fördela lax och ris på 4 stora smorda ark vårrulledeg på en ugnsplåt. Salta och peppra. Toppa med currysmöret i paketen.

4. Pensla resterande degark med smör på kanterna, lägg dem över paketen och vik ihop kanterna så att de limmar ihop. Pensla mer smör på degen och strö över sesamfrön.

5. Baka i ugn cirka 10 minuter, paketen ska få fin färg. Servera genast.

Dryck:
Eftersom rätten är het så blir dryckesvalet ett vitt vin med lite sötma, exempelvis ett halvtorrt vin ur smaktypen druviga & blommiga. En veteöl passar också perfekt!