LAX OCH GRÖNSAKER I KRÄMIG AJVAR

FÖR 4 PERSONER

600 g laxfilé (utan skinn)

200 g champinjoner

250 g körsbärstomater 1 gul lök

1 burk ajvar relish (340 g)

2 dl lättcréme fraiche

1 påse färsk bladspenat (70 g)

salt, peppar

Skriv ut denna sida
   

  GÖR SÅ HÄR:

1. Skiva svampen. Halvera tomatema. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.

2. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.

3. Vispa ihop ajvar relish, créme fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt ailt koka upp. Tillsätt laxbitarna.

4. Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater.

Servering: Servera med jasminris och ev citron klyftor.

Dryck: