Lallerstedtare på böckling  (Fredrik Eriksson)
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
10 rensade böcklingar
3-4 kokta potatisar
1 gul lök
2 finstrimlade purjolökar
2 finstrimlade rödlökar
3-4 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
curry
koncentrerad äppeljuice
peppar och salt
rårörda lingon

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
Gör en panad av vispgrädde och ströbröd. Blanda i böcklingen, pressad potatis och råriven gul lök. Blanda väl och smaka av med peppar och salt. Forma till små "pannbiffar" och stek dem.
Stuva purjolöken och rödlöken i vispgrädde. "Parfymera" med curry och äppeljuice.

Servering: Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Dryck:
Det här är en utpräglad ölrätt tack vare böcklingens röksmak.