Kokt torsk  
Ingredienser för 4 personer

4 portionsbitar av västerhavstorsk
0,5-0,75 dl salt/liter vatten
40 g smör
2 stora morötter
socker
salt
1 kvist persilja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa, skölj och lägg torsken i isvatten helst 1 timme före tillagning och servering.

2. Skala morötterna och skär i bitar. Lägg morötterna i en kastrull med lite salt, lite peppar, lite socker, smöret och lite vatten. Täck med smörpapper.

3. Koka upp vatten i en rymlig kastrull, salta och lägg ned torskbitarna men bara så många skivor som behövs till första serveringen. Tag kastrullen av plattan när spadet kokat upp igen och låt vila i 5 minuter.

4. Koka upp morötterna på högsta värme. När vattnet dunstat bort är morötterna färdiga i det rödgula smöret.

Servering: Servera torsken med morötter, persilja och potatis.

Dryck:
Ett vitt, torrt friskt & fruktigt vin.