|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Lax:
1. Blanda socker, salt och grovkrossad vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen.
Låt stå i rumstemperatur tills det smält. Ställ sedan laxen i kylen och låt den
grava 6-8 timmar. Rök laxen i Aburök 6-7 min. Linda in den i plastfilm och
stoppa i frysen 2 tim så att den lätt kan skivas.
Rödbetssallad:
2. Finstrimla rödbetorna och finhacka kapris. Salta och droppa över olivoljan.
Rör om och låt salladen dra en stund. Vänd ner mangoldskotten.
Citronyoghurt:
3. Blanda ihop ingredienserna till yoghurten och ställ kallt.
Servering:
Skär laxen i tunna skivor. Lägg upp dem på tallrik med sallad och citronyoghurt.
Dryck: En halvtorr riesling gärna med mognad eller ett fruktigt veteöl passar bra till.
|
|