Janssons frestelse  
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
1 msk smör
8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
1 burk ansjovisfiléer, ca 100 g
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk ströbröd

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200ºC. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.

2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad.

3. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen 45- 50 min.

Dryck:
Ett ljust lageröl passar bäst. Beskan är en smaksak, men medelbesk bör den minst var.