Inlagd pilsnerströmming  
Ingredienser för 4 personer

8 strömmingsflundror
rågmjöl till panering
smör

Lag:
1,5 dl ljus lageröl
1,5 dl vatten
1 dl ättikssprit
2 dl socker
kryddpepparkorn
lagerblad
kryddnejlika
rödlök i skivor

Till servering:
rödlöksskivor
västerbottensost
knäckebröd

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till lagen. Koka upp och låt svalna.

2. Vänd strömmingsflundrorna i rågmjöl och stek dem i smör. Låt flundrorna kallna, häll sedan på lagen och låt stå minst ett dygn.

Servering: Vid servering placeras 2 flundror på en assiett med lite lag, skivor av rödlök samt en rejäl skiva västerbottensost och knäckebröd.

Dryck:
Här väljer man helst en ljus lager.