Gör så här
1. Mal
fiskfiléerna i köttkvarn, eller kör i mixer, med äggen, till en slät färs.
Placera färsen några minuter i frysen. Rör ner grädden i små mängder till det
blir en luftig färs. Smaksätt med citronsaft, vin samt salt och peppar. Forma
färsen till runda biffar och ställ dessa en stund i kylen. Riv lite av det vita
brödet och strö över färsen. Stek i smör eller olja på svag värme.
2. Skala och tvätta grönsakerna och skär i strimlor. Fräs dem i smör eller olja
med purjolöken sist. Salta och peppra.
3. Skala potatisen och riv på rivjärn. Blanda i salt och peppar samt sesamfrö.
Stek sakta små rårakor (2 st per person).
4. Rör crème fraiche och smaksätt med lite socker, några droppar ättika samt
salt och riven pepparrot. Lägg blandningen på toppen av havsburgarna.
Servering: Lägg grönsakerna på tallriken, och placera en råraka över. Lägg havsburgaren
ovanpå detta och avsluta med en råraka. Klicka på crème fraiche.
Dryck: En ljus lager eller ett vitt fylligt &
smakrikt vin, gärna med en liten fatkaraktär som går fint mot den brynta tonen
rårakorna.
|