|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Kräft- och
sjömansmandelpotatis:
1.Sätt ugnen på 110°C. Skala kräftorna och lägg kräftstjärtarna åt sidan.
2. Skär morot, gul lök, tomat och rotselleri i små tärningar. Fräs kräftskal och
grönsaker i smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt dillfrö och späd med
buljong och öl. Låt sjuda 10 min och ställ åt sidan. Sila när buljongen är kall.
3. Skiva potatisen tunt och slå den kalla buljongen över. Koka upp och låt koka
ca 5 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Tillsätt purjolök. Vispa
försiktigt ner smöret lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Torsken:
1. Halstra torsken i smör så att den får fin färg. Lägg över den i en ugnsfast
form. Baka torsken i ugn ca 10¿15 min. Den ska ha 55°C kärntemperatur.
Servering:
Lägg upp potatisen i en djup tallrik. Lägg på torsken och fördela
kräftstjärtarna runt. Garnera med dill och pepparrot.
Dryck: Med ett vitt vin, I kombination med champagne blir det en underbar
smakharmoni. Ett vin med någon sötma från Alsace ur smaktypen druvigt & blommigt
eller en riktigt torr och frisk sauvignon blanc smakar också jättegott till
torsken!
|
|