Halstrad kolja med pepparrot  
Ingredienser för 4 personer

600 g koljafilé
1 dl vetemjöl
1/2 dl matolja
1 bit pepparrot
sallad

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Salta, peppra och klappa filéerna i vetemjöl de skall bara få en lätt pudrad yta. Skrapa pepparroten och rensa och arrangera en fräsch sallad.

2. Pensla en grillpanna sparsamt med matolja och hetta upp på hög värme.
3. Grilla filéerna cirka 2-3 minuter per sida. Vänd dem endast en gång under grillningen. Servera omedelbart.

Dryck:
Den försiktiga skaldjursaromen hos koljan kombinerad med pepparrotens förmåga att lyfta fram viners bästa egenskaper ger oss två möjligheter vid valet av vin. Väljer du vitt vin sök bland de fylliga & smakrika. Ett rött vin ur smaktypen mjuka & bäriga passar också bra till den halstrade fisken.