Halstrad gravlax  
Ingredienser för 4 personer

8 skivor gravlax
4 dillkvistar
4 citronklyftor
2 dl gravlaxsås

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Hetta upp en stekpanna. Matfett eller olja behövs inte eftersom gravlaxen är så fet. (eller tänd grillen)

2. Gravlaxen är redan färdig att ätas och därför gör det ingenting om den är lite "rå" i ytan. Halstra den så snabbt och lätt som möjligt, den viktiga smakförändringen sker ändå.

3. Lägg upp på tallrikar och garnera med citronklyftor, dillkvistar och såsen.

När gravlax halstras under några sekunder förändras smaken och blir mildare. Man måste dock se upp - sältan blir mera framträdande och genomstekt gravlax kan bli för salt i smaken.

Dryck: Ett ljust öl med medelstor beska är ett naturligt dryckesval både med tanke på sältan i fisken och de klassiska tillbehören. Även ett halvtorrt, vitt vin kan passa bra.